Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis! Kiyoh Klantwaardering 9.2 / 10
Niet goed, geld terug - 60 dagen bedenktijd
De meldkamer van Trigion

Meldkamer Trigion

Naast de mogelijkheid om uw SmartAlarm alarmsysteem zelf in de gaten te houden is het ook mogelijk het te koppelen met de meldkamer van Trigion. Trigion is één van de grootste en betrouwbaarste meldkamers van Nederland. De meldkamer van Trigion heeft een PAC 1 vergunning en is de eerste door justitie erkende meldkamer van Nederland. En daarom in combinatie met de gecertificeerde hardware (volgens Euro-norm EN 50131-1 klasse 2) van SmartAlarm het ideale bedrijf voor uw huisalarm.

Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning

Trigion is de eerste door justitie erkende meldkamer van Nederland. De meldkamer van Trigion heeft een PAC 1 vergunning, Trigion noemt zichzelf toonaangevend in veiligheid en beveiliging. Een goed voorbeeld hiervan is de unieke samenwerking met SmartAlarm. Gezamenlijk hebben SmartAlarm en Trigion als eerste ter wereld ''Trigion On-Demand'' geïntroduceerd. De ideale inbraakpreventie voor uw huis.

De app van SmartAlarm

Hoe werkt een alarmmelding via Trigion?

Wanneer u Trigion activeert via mijn.smartalarm.nl of de SmartAlarm applicatie kan de koppeling met de meldkamer compleet online worden beheerd. Daar wordt u gevraagd om namen van contactpersonen in te vullen, dit zijn de personen die gebeld worden bij een alarmmelding. Tevens stelt u een afmeldcode en een dwangcode in. Met de afmeldcode kunt u doorgeven aan de centrale dat het alarm vals is en dat er geen noodzaak is voor verdere assistantie. Dit kan alleen met de afgesproken afmeldcode om zo te voorkomen dat een vreemde probeert uw alarm af te melden. De dwangcode kan gebruikt worden in bijvoorbeeld een geval van gijzeling, met deze code doet Trigion alsof het alarm wordt afgemeld, maar in werkelijkheid neemt Trigion contact op met de politie om u zo snel mogelijk te kunnen helpen. Het is mogelijk om meerdere gebruikers in te stellen die gebeld moeten worden wanneer het alarm bij Trigion afgaat. U kunt Trigion ook machtigen om mee te kijken op de camera's, wat ervoor zorgt dat zij nog meer adequaat kunnen reageren. Ook is het mogelijk om een persoonlijke boodschap achter te laten die de meldkamer te zien krijgt bij een alarmmelding. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De bewoners van dit pand zijn twee weken op reis.
  • Er wordt momenteel veel ingebroken in onze buurt.
  • De bewegingsmelder in de voorraadruimte zit achter een stalen deur, dus als deze wordt geactiveerd is er zeker sprake van een geverifieerd alarm.

wanneer u trigion heeft geactiveerd is het ten alle tijden zo dat trigion contact met u opneemt wanneer uw alarm afgaat.

Logo van Trigion

Hoe reageert Trigion bij een alarmmelding?

Trigion neemt bij een alarmmelding contact op met de vooraf ingestelde contactpersonen, die het alarm alleen kunnen afmelden met de door u ingestelde afmeldcode. Bij een geverifieerd alarm neemt Trigion direct contact op met de politie. Er is sprake van een geverifieerd alarm wanneer er meerdere detectoren een alarmmelding geven. Bijvoorbeeld bewegingsmelder 'woonkamer' en bewegingsmelder 'keuken'. Daarnaast kan een alarm geverifieerd worden door beelden van de camera. Deze beelden kunnen ook rechtstreeks doorgeschakeld worden naar de politie door middel van Live View. Dit is de optimale anti inbraak samenstelling in combinatie met SmartAlarm en Trigion.

Real-time camera toezicht

Wat is live view?

Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. Zo is de meldkamer direct op de hoogte als er een inbraak of overval (of ander gewelddadig delict) wordt gepleegd.

Wanneer wordt Live View gebruikt?
Live View wordt alleen toegepast wanneer er ook daadwerkelijk een geverifieerd alarm is en u Trigion toestemming heeft gegeven uw camera beelden te bekijken bij een alarmmelding. Dit betekent dat uw privacy gewaarborgd blijft.

Waarom gebruikt SmartAlarm Live View?
Real-Time cameratoezicht is gebleken veel effectiever te zijn dan camerabeelden die achteraf bekeken worden door de politie. De pakkans, om de dader op heterdaad te grijpen, is een stuk groter.

Wat zijn de voordelen van Live View?
De politie en andere hulpdiensten hebben snel zicht op een situatie en kunnen sneller en slimmer reageren. Met Live View kan de politie bijvoorbeeld meteen zien of de inbrekers nog in het pand zijn of daarbuiten. Dit vergroot de heterdaadkracht van de politie. Ook kan een particuliere alarmcentrale de status van een melding vooraf verifiëren. Zo hoeft de politie minder vaak voor een nodeloos alarm uit te rukken. Live View werkt bovendien preventief. De camera's van SmartAlarm zijn ook geschikt voor dit programma, u hoeft hier zelf niets voor te doen. Wel is een vereiste dat u Trigion ingeschakeld heeft staan, dit kan zowel Vast als On Demand.

Hoe kan ik Trigion activeren en hoeveel kost het?

SmartAlarm biedt twee verschillende pakketten aan met de Melderkamer van Trigion:

Trigion Vast
Wil je altijd verbonden zijn met de meldkamer, dan bieden wij Trigion Vast aan voor het maandelijkse bedrag van €14,00. Bij dit abonnement staat de meldkamer van Trigion 24/7, 365 dagen per jaar voor je klaar.

Trigion On Demand
Met Trigion On Demand zet je de Meldkamer van Trigion alleen aan als je dat wilt, bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Binnen het basis- en plusabonnement ontvang je jaarlijks 14 dagen gratis Trigion On Demand. Mocht je extra dagen nodig hebben, dan kost 3 euro per dag.

Je kunt Trigion zelf activeren via mijn.smartalarm.nl of de SmartAlarm applicatie. Ook kan je zelf meerdere contactpersonen in volgorde van prioriteit opgeven. Daarnaast kan je toestemming geven aan Trigion om tijdens een alarmelding mee te kijken op de camera's en is het mogelijk een persoonlijke boodschap voor de meldkamer in te voeren.

Advies op maat

Onze experts stemmen de accessoires af op jouw situatie.
De beste beveiliging voor jouw huis.

Gratis beveiligingsadvies
Become a Courier

Support

Heb je na deze tips nog onbeantwoorde vragen?
We staan voor je klaar.

Neem contact op
Become a Partner
Top