Nieuws - SmartAlarm

Nieuws

SmartAlarm komt geregeld in de media. Hieronder is een lijst van de meest interessante artikelen en stukken.

Deze berichten gaan onder andere over tests van partners maar ook over berichten die SmartAlarm opvalt.

Onderzoek inbraken Overijssel 2017, per gemeente

In de eerste negen maanden van 2017 zijn er in de provincie Overijssel 1336 inbraken gepleegd. Op gemeentelijk niveau valt op dat de meeste inbraken per inwoner worden gepleegd in Hengelo. Dit blijkt uit onderzoek van SmartAlarm, waarbij nationale politiecijfers werden geanalyseerd.

Inbraken in Overijssel

In Overijssel waren er in de eerste negen maanden van dit jaar 1676 pogingen tot inbraak. Hiervan had 79,7% een succesvolle afloop voor de inbrekers. In totaal werden 440 inbraken voorkomen.

Tabel Overijssel def

Meeste inbraken in gemeente Enschede

De meeste inbraakpogingen werden genoteerd in de gemeente Enschede, waar inbrekers 391 probeerden binnen te dringen. In ruim 76% van de gevallen (298 keer) waren zij hier succesvol. Ook in de gemeenten Hengelo (191 geslaagde inbraken) en Deventer (156 geslaagde inbraken) werd veel ingebroken. Hoofdstad Zwolle volgt op ruime afstand met 131 pogingen tot inbraak.

Hengelo staat, kijkend naar het aantal inbraken per inwoner, bovenaan in het rijtje ‘meeste inbraken per gemeente’ (238% vaker ten opzichte van het landelijk gemiddelde). Enschede staat op de tweede plek (200% vaker ten opzichte van het landelijk gemiddelde) en Almelo staat op de derde plek wat betreft het aantal inbraken per inwoner (174% ten opzichte van het landelijk gemiddelde).

Hoogste slagingspercentages

In veel Overijsselse gemeenten konden inbraken niet voorkomen worden. Inbrekers zijn vooral succesvol in de gemeente Ommen, waar het slagingspercentage ruim 92,6% is. Ook in Staphorst (84,6%), Hof van Twente (84,2%) en Hellendoorn (82,9%) zijn inbrekers dit jaar erg succesvol geweest.

Er zijn aan de andere kant ook veel Overijsselse gemeenten waar inbraken vaak voorkomen konden worden. Zo zijn de laagste slagingspercentages te vinden in de gemeenten Dinkelland (46,7%), Dalfsen (62,1%), Haaksbergen (66,7%) en Zwartewaterland (66,7%).

overijssel

 

 

Onderzoek inbraakcijfers Friesland 2017, per gemeente

In de eerste zes maanden van 2017 zijn er in Friesland 456 inbraken geweest. Dit blijkt uit een analyse van nationale politiecijfers, die door SmartAlarm is gedaan. De leverancier van alarmsystemen onderzocht ook gemeentelijke verschillen in Friesland, waaruit blijkt dat de meeste inbraken per inwoner worden gepleegd in de gemeente Leeuwarden.

Inbraken in Friesland

In Friesland waren er in de eerste zes maanden van dit jaar 591 pogingen tot inbraak. Hiervan was 77,2% succesvol voor inbrekers. 135 inbraken werden voorkomen en bleven bij een poging.

Meest inbraken in gemeente Leeuwarden

Op provinciaal niveau in Friesland kwamen in de meeste inbraken voor in de gemeente Leeuwarden. Hier werden namelijk 217 inbraakpogingen gedaan, waarbij inbrekers in 158 gevallen succesvol waren. Kijkend naar het aantal inbraken per inwoner, staat de gemeente Leeuwarden ook bovenaan het rijtje. Andere gemeenten met veel inbraken per inwoner zijn Leeuwarderadeel, Menameradiel, Smallingerland en Opsterland.

Hoogste slagingspercentages

In sommige Friese gemeenten konden inbraken niet voorkomen worden. In Terschelling , Kollumerland en Nieuwkruisland, Ferwerderadiel en Dantumadiel; werden alle pogingen omgezet in een daadwerkelijke inbraak. Wel dient opgemerkt te worden dat het aantal inbraken, ten opzichte van andere Friese gemeenten, relatief gezien laag is in deze gemeenten.

De hoogste slagingspercentages van inbrekers in gemeenten waar meer inbraakpogingen werden gedaan, werden vastgelegd in Dongeradeel (90,1%), De Friese Meren (90%), Opsterland (85,7%), Heerenveen (85,7%) en Weststellingwerf (85%).

Gemeente aant.inbraken Gemeente aant.inbraken
Leeuwarden    158 Harlingen 9
Zuidwest-Friesland 46 Leeuwarderadeel 6
Smallingerland 41 Franekeradeel 6
De Friese Meren 36 Kollumerland en Nieuwekruisland 4
Heerenveen 30 Dantumadiel 4
Opsterland 24 Littenseradiel 4
Tytsjerksteradiel 21 Terschelling 3
Weststellingwerf 17 Ferwerderadiel 2
Ooststellingwerf 12 Het Bildt 1
Menameradiel 11 Vlieland 0
Achtkarspelen 11 Ameland 0
Dongeradeel 10 Schiermonnikoog 0

 

Aantal inbraken per inwoner

Kijkend naar het aantal inbraken per inwoner, vallen een aantal gemeentes op die ruim boven het provinciale gemiddelde zitten. Leeuwarden staat met stip bovenaan. Hier is de kans op inbraak ruim drie keer zo hoog (304,6% ten opzichte van Friese gemiddelde). Ook in Opsterland (124,2%), Menameradiel (126%) en Smallingerland (113%) is er een verhoogde kans op inbraak.

 smartalarm-friesland-ig

Inbraakpreventietips van SmartAlarm

 

Een alarmsysteem maakt uw huis natuurlijk veilig, maar met de volgende tips kunt u uw huis nog een stuk veiligere plek maken.

Daarom heeft SmartAlarm verschillende inbraaktips op een rij gezet.

 

Klik hier om naar de inbraaktips te gaan

 

 

 

smartalarm-afbeelding-inbraaktips
schermafbeelding-20156-17-om-15-11-59-1

Bekijk op nieuwe site alle inbraken in jouw buurt

Iedereen kan vandaag zien hoe vaak er in zijn buurt wordt ingebroken. Op de nieuwe website Misdaad in Kaart van de politie worden inbraken binnen 24 uur online gezet.

Op de Mijn-Buurtpagina van Misdaad in Kaart is exact te zien hoe vaak en waar er de afgelopen drie maanden is ingebroken. De gegevens worden elke dag ververst en weergegeven op een kaart. De informatie is daardoor betrouwbaarder dan jaaroverzichten.

Bewuster van risico's
De politie denkt dat het aantal woninginbraken afneemt door de site Misdaad in Kaart. Omdat burgers de cijfers kunnen inzien, worden ze zich bewuster van de risico’s en nemen meer voorzorgsmaatregelen.

SmartAlarm het slimme alarmsysteem is genomineerd voor de Tweakers Awards 15/16.

Een heel grote eer waar wij zeer blij meezijn. In de Categorie Beste Smarthomeplatform hebben wij deze nominatie gekregen. 

SmartAlarm is erg trots op deze nominatie. 

De Tweakers awards genomineerden zijn stuk voor stuk bedrijven die voorop lopen op technische ontwikkelingen. 

 

img-3625-1
smartalarm-review

SmartAlarm is Getest door Appletips

29 september 2013

Gedurende de maanden augustus en september is SmartAlarm getest door Appletips. De ervaring van Appletips: "We hebben het systeem meer dan 2 maanden getest en het heeft een zeer positieve indruk achtergelaten, de installatie van een basispakket kan inderdaad binnen één uur worden uitgevoerd."

Hieronder de belangrijkste bevindingen van Appletips:

- De hardware is volgens de Euro-norm EN 50131-1 klasse 2 gecertificeerd en kan dus zonder enig probleem worden gebruikt in privé en professionele omgevingen.

- Met behulp van de online instructies is het toevoegen van de sensoren redelijk simpel.

- Een grote kracht van het SmartAlarm systeem zijn de flexibele SmartMessages.

-De beeldkwaliteit van de SmartCam is zeer goed te noemen.

-Eenmaal geïnstalleerd beschik je over een zeer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar alarmsysteem.

- De iOS app zorgt voor extra comfort en geeft je alle informatie over de status van het systeem. Alarm vergeten in te schakelen? Geen probleem, met één tab op het scherm activeer je het alarmsysteem waar je ook bent. Het beheer van het systeem via mijnsmartalarm.nl is de door heldere structuur uiterst simpel en spreekt voor zich.

Kortom een positief artikel over het gebruik van SmartAlarm en SmartAlarm is hier erg blij mee

het hele artikel is hier terug te lezen:

Review SmartAlarm

Voor alle woningen in Nederland moet het verplicht worden dat er een rookmelder is.

 

Dat staat in het rapport Rembrand van Brandweer Nederland, waarover RTL Nieuws vrijdag bericht.

Volgens de brandweer is het ''dringend nodig'' dat de overheid zo'n verplichting oplegt, omdat dan het aantal doden door brand sterk zal dalen.

In het rapport wordt onder meer het Verenigd Koninkrijk als voorbeeld genomen. Daar is het in 1992 verplicht geworden om rookmelders in huis te hebben. Sindsdien is het percentage woningen met melders gestegen van 8 in 1988 tot 88 in 2013.

Het aantal mensen dat door brand is gestorven, nam met 40 procent af, zo staat in het rapport. In Nederland heeft nu 68 procent van de huizen een rookmelder. Rookmelders zijn al verplicht in woningen die na 2003 zijn gebouwd.

Campagne

Verder moet er meer drang worden uitgeoefend door middel van intensievere campagnes voor rookmelders, vindt Brandweer Nederland. De overheid zou daarbij moeten samenwerken met de Nederlandse Brandwondenstichting en het Verbond van Verzekeraars.

Gemeenten zouden moeten beslissen bij welke woningen een huisbezoek gebracht zou moeten worden. Ook zou een regeling waarbij de kosten van rookmelders (deels) vergoed worden, kunnen helpen.

Sensoren

Verder verwacht de brandweer dat de komende jaren veel nieuwe mogelijkheden zullen brengen om mensen snel op de hoogte te stellen van rook en vuur. Bijvoorbeeld door sensoren die met het internet verbonden zijn en via de mobiele telefoon meldingen kunnen doorzetten.

001-rook-en-hittemelder