Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis! Kiyoh Klantwaardering 9.2 / 10
Niet goed, geld terug - 60 dagen bedenktijd

Nieuws

Zo vaak wordt er in de Hoeksche Waard ingebroken in schuurtjes en garages

Elke dag weer wordt er in Nederland zo’n 70 keer ingebroken in een schuur, box of garage. Dag gereedschap en (elektrische) fietsen. In de Hoeksche Waard gebeurde dit 9 keer in de eerste helft van 2019. Dit is iets vaker dan vorig jaar: toen stond de teller na het eerste half jaar op 5 inbraken in schuurtjes en garages. Dit blijkt uit data van de politie die onze collega’s van Independer in kaart hebben gebracht.

Op bovenstaand kaart kun je zien hoe het met de inbraken in bijgebouwen is gesteld in de Hoeksche Waard en in de rest van Nederland.

Oeps, vergeten op slot te doen….

Is er bij jou ingebroken? Allereerst doe je dan natuurlijk aangifte. Bijna elke verzekeraar hanteert wel de regel dat er alleen dekking is als er zichtbare sporen van inbraak zijn. Zijn die er niet en ben je bijvoorbeeld vergeten je schuur op slot te doen – want ja, dit is de Hoeksche Waard dus is het nodig om je schuur op slot te doen? Dan zal een verzekeraar niet uitbetalen. Ingebroken in jouw schuur Met je inboedelverzekering ben je in principe gedekt voor diefstal van spullen uit je schuur of garage. “Wel is het van belang om bij waardevolle spullen goed te kijken naar het maximaal verzekerde bedrag”, aldus Bas Knopperts van Independer. “Denk bijvoorbeeld aan elektrische fietsen of duur gereedschap.” Independer inventariseerde de dekking van 55 verschillende inboedelverzekeringen. Hieruit blijkt dat 15 van deze verzekeringen een maximaal verzekerd bedrag hanteren voor diefstal uit een bijgebouw. Met bedragen tussen de 250 en 10.000 euro zijn de onderlinge verschillen groot.

Check de inhoud van je schuur én van je verzekering

“Mensen die veel van waarde in hun schuur hebben staan, kunnen het best controleren of hun verzekering een maximaal verzekerd bedrag hanteert en of dit toereikend is. Als dit niet het geval is, kunnen zij uitwijken naar een polis die dit maximale bedrag er niet in heeft zitten”, aldus Knopperts.

So call me maybe?

Bel of mail ons en ontvang persoonlijk advies & tijdelijk extra korting!

Bekijk de contactmogelijkheden
Call me maybe
Basis Alarmpakket

Met twee bewegingssensoren, twee toegangssensoren, een afstandsbediening en bedieningspaneel!

Vanaf €299,95
Top