Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis! Kiyoh Klantwaardering 9.2 / 10
Niet goed, geld terug - 60 dagen bedenktijd

Nieuws

Nationale inbraakpreventie weken 2021

De Nationale Inbraakpreventie Weken zijn weer van start gegaan! Stichting NIPW zet zich in om heel Nederland veilig te maken tegen inbraken. Jaarlijks worden er in Nederland tienduizenden meldingen gemaakt van woninginbraak. Dit wil je natuurlijk bij jou thuis voorkomen! Met deze inbraakpreventie tips verklein jij de kans op een inbraak.

Beveilig je ramen en deuren

Inbrekers dringen je huis binnen via de ramen en deuren van je woning. Met een breekijzer of een simpele schroevendraaier kan een inbreker een raam of deur al openbreken. Logisch dus om deze plekken extra te beveiligen. Vraag daarom aan de slotenmaker om beveiliging volgens de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Goed hang- en sluitwerk is niet de enige manier om jouw ramen en deuren te beveiligen. De combinatie met stevige kozijnen is erg belangrijk om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Maak het inbrekers niet te makkelijk en overweeg het aanschaffen van nieuwe kozijnen.

Vergeet ook zeker niet om de bovenverdieping goed te beveiligen. Met een beetje moeite en een ladder kan een inbreker zo naar binnen. Benieuwd waar in je het meeste risico loopt op inbraak? Bekijk de infographic hieronder.


Installeer een alarmsysteem

Een inbraakalarm is een elektronisch veiligheidssysteem dat indringers kan detecteren om vervolgens een signaal af te geven. Je kunt kiezen voor een alarmsysteem op locatie, waarbij een sirene afgaat om jou en de buurt te alarmeren. Je kunt ook kiezen voor een stil alarm, waarbij een speciale dienst op afstand wordt gewaarschuwd. Deze vorm van inbraakpreventie wordt aangesloten op een meldkamer, waardoor de politie direct kan reageren in het geval van (poging tot) inbraak.

Wel eens gedacht aan camerabeveiliging?

Dankzij camerabeveiliging zijn je waardevolle bezittingen nóg veiliger. Als je beelden van de inbraak hebt, vergroot je de kans dat de dader wordt gepakt en jouw spullen worden teruggevonden.

Wist je bovendien dat een abonnement bij SmartAlarm ook per maand afgesloten kan worden? Zo betaal je nog geen €0.42 per dag! Ook mooi meegenomen: met ons alarmsysteem kun je vaak korting krijgen op de inboedelverzekering.

Samen sterk met buurtpreventie

WhatsApp kan erg goed gebruikt worden om jouw straat, wijk of buurt veiliger te maken. Met een BuurtWhatsApp zorg je voor meer ogen en oren in de buurt. Door verdachte omstandigheden in de woonomgeving met elkaar te delen, kan er sneller op geanticipeerd worden.


De politie kan nu eenmaal niet overal tegelijk zijn en door een BuurtWhatsApp op te zetten kun je de inbraakpreventie voor de hele buurt regelen. Vraag daarom jouw buren of er al een groep bestaat, bekijk de website van jouw gemeente of neem zelf het initiatief en zet een BuurtWhatsApp op! Wanneer het alarm op jouw SmartAlarm afgaat, is het mogelijk om automatisch ook een bericht in deze BuurtWhatsApp te verzenden.

Benieuwd of er in jouw buurt al een groep is? Je controleert het eenvoudig op de website van Whatsapp Buurt Preventie (WABP).

Registreer je bezittingen

Je kunt veel doen om het een inbreker zo moeilijk mogelijk te maken, maar een inbraak kun je helaas nooit helemaal voorkomen. Het is daarom verstandig om je waardevolle spullen te registreren. Na een inbraak is het altijd moeilijk om alle details van jouw gestolen spullen te herinneren. Om dit te voorkomen kun je een inventarisatie maken van jouw inboedel. Zo vergroot je de kans dat je jouw spullen ooit weer terugziet!

Het registreren van je spullen is erg eenvoudig. We hebben een registratiekaart voor je gemaakt die je kunt gebruiken om al jouw dierbare bezittingen vast te leggen. Het werkt zo:

  1. Download de registratiekaart
  2. Beschrijf jouw waardevolle spullen zo goed mogelijk op de registratiekaart
  3. Maak eventueel foto’s van je bezittingen en voeg deze bij de kaart
  4. Bewaar jouw registratiekaart online en eventueel op een veilige plaats
  5. Als je slachtoffer bent geworden van een inbraak kun je met de registratiekaart eenvoudig jouw verzekering op de hoogte stellen.

Actie van SmartAlarm

Gedurende de Nationale Inbraak Preventieweken (1 mei - 30 juni) houdt SmartAlarm diverse acties om de aanschaf van een inbraaksysteem aan te moedigen. Zo hebben we diverse wijkacties en promotionele, online acties op de website. Ontvang t/m 31 mei een gratis HD MiniCam bij uw nieuwe SmartAlarm-systeem.

So call me maybe?

Bel of mail ons en ontvang persoonlijk advies & tijdelijk extra korting!

Bekijk de contactmogelijkheden
Call me maybe
Basis Alarmpakket

Met twee bewegingssensoren, twee toegangssensoren, een afstandsbediening en bedieningspaneel!

Vanaf €299,95
Top