Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis! Kiyoh Klantwaardering 9.2 / 10
Niet goed, geld terug - 60 dagen bedenktijd

Nieuws

Je alarmsysteem koppelen met Philips Hue

Bij een alarmmelding automatisch je verlichting aan laten gaan? In deze video legt Max je uit hoe je dit middels een paar stappen kan doen en zo nog meer uit je SmartAlarm kan halen!


SmartAlarm heeft het mogelijk gemaakt dat er via de Ollisto app een koppeling kan worden gemaakt tussen het SmartAlarm systeem en Phillips Hue. Wij van SmartAlarm willen namelijk uw leven zo makkelijk en geautomatiseerd mogelijk maken. Ollisto werkt namelijk als volgt apparaat A voert een actie uit en hierdoor wordt erbij apparaat B een actie getriggerd. Doormiddel van Ollisto kunnen dus systemen die niet met elkaar communiceren toch samenwerken.

Wat is precies het nut van deze koppeling?

Deze koppeling heeft een aantal verschillende opties, dus ik ga twee voorbeelden geven van mogelijke triggers die ingesteld kunnen worden.

De eerste trigger die je kan instellen is om inbrekers af te schrikken. U stelt de koppeling dan namelijk zo in dat wanneer het alarm afgaat uw Phillips Hue lampen gaan knipperen. Dit verwacht een inbreker niet en mocht u dit ook nog combineren met een Sonos box dan is de ervaring voor de inbreker twee keer zo intens. Naast dat deze specifieke instelling inbrekers kan afschrikken kan het ook je buren waarschuwen, want het is toch wel opvallend als je huis er ineens uitziet als een disco. Vooral als je buren afweten van de koppeling kan dit erg handig zijn.

De tweede mogelijkheid is meer uit gemakzucht. Niks is vervelender als je ’s nachts door het huis heen loopt zoekend naar het lichtknopje terwijl je meubels probeert te ontwijken. Met deze koppeling kan je de sensoren zo instellen, dat wanneer een bewegingsmelder beweging detecteert de lampen op de overloop aan gaan. Je hoeft je dan nooit meer druk te maken over het feit dat je jouw teen stoot.

Hoe creëer je de koppeling

Nu twee van de vele mogelijkheden duidelijk zijn ga ik u uitleggen hoe je deze koppeling precies maakt. U kunt ook het filmpje kijken voor een duidelijke uitleg.

  1. Als eerste voeg je de kanalen SmartAlarm en Phillips Hue toe op de Ollisto app. Dit kan je doen bij Meer en dan vervolgens kanalen.
  2. Ga naar triggs en creëer een nieuwe trigg.
  3. Als eerst ga je de als invullen. Bij de als voeg je SmartAlarm toe, het component wat je wilt gebruiken en wat het component waarneemt/uitvoert. Een voorbeeld kan zijn dan de bewegingsmelder beweging detecteert.
  4. Bij als kan je vervolgens nog een extra kanaal toevoegen denk bijvoorbeeld aan tijd. De lampen moeten alleen aan gaan wanneer het donker is natuurlijk.
  5. Bij dan voeg je het Phillips Hue kanaal toe. Hier kan je ontdekken wat alle opties zijn. In mijn geval gebruik ik de Hue verlichting om aan te gaan wanneer mijn bewegingsmelder beweging detecteert.
  6. Kies Hue verlichting en vervolgens schakel aan of uit. Hierna kunt u de lampen selecteren die u wilt gebruiken binnen deze trigg.
  7. Sla de trigg op en test de trigg of deze daadwerkelijk werkt zoals u wilt.

We zien dat al veel klanten dankbaar gebruik maken van deze koppeling. We wensen u veel plezier hiermee. Voor vragen of opmerkingen kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen!

So call me maybe?

Bel of mail ons en ontvang persoonlijk advies & tijdelijk extra korting!

Bekijk de contactmogelijkheden
Call me maybe
Basis Alarmpakket

Met twee bewegingssensoren, twee toegangssensoren, een afstandsbediening en bedieningspaneel!

Vanaf €299,95
Top