Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis! Kiyoh Klantwaardering 9.2 / 10
Niet goed, geld terug - 60 dagen bedenktijd

Nieuws

Voorkom lekkages met de draadloze lekkagemelder

Waterschade kan veel schade aan een huis veroorzaken en is lang niet altijd verzekerd. Voorkom nattigheid met een de draadloze lekkagemelder van SmartAlarm.

Waterschade is één van de standaarddekkingen in een inboedelverzekering. Wat dit betekent? Dat ook de meest eenvoudige inboedelverzekering waterschade vergoed. Maar niet elke waterschade wordt vergoed. De verzekeraar kijkt naar de oorzaak van de schade.

Wat wordt wel en niet vergoed?

Welke soorten waterschade aan je inboedel krijg je vergoed?

 • Schade door bevroren of gesprongen leidingen.
 • Schade door een onvoorziene omstandigheden (denk aan: rioolwater wat weer omhoog komt door je wc of een lekkend waterbed). Hevige neerslag. Zoals regen, hagel of sneeuw.
 • Lekkage aan je dakgoot of het dak.

De volgende waterschades aan je inboedel worden niet vergoed

 • Schade door achterstallig onderhoud.
  Je had de schade namelijk kunnen voorkomen door het achterstallige onderhoud op tijd te (laten) herstellen.
  Schade bij een overstroming door een dijkbreuk. Je kan wel een compensatie krijgen van de overheid. Je moet dan een beroep doen op de Wet Tegemoetkoming Schade (WTS).
 • Schade door nalatigheid.
  Heb je bijvoorbeeld het raam open laten staan tijdens een regenbui? Dan krijg je eventuele schade niet uitgekeerd. Je had de schade namelijk gemakkelijk kunnen voorkomen.

Voorkom de schade

Voorkomen is beter dan genezen. De schade door water of vochtigheid in een huis kan erg groot zijn en zelfs bij uw (onder)buren grote schade veroorzaken. Met de lekkagemelder breidt je je huis uit en zal ook in geval van lekkage direct alarm geslagen worden. Het alarm zal afgaan en er zal een sms-bericht worden verstuurd naar uzelf en uw eventuele contactpersonen. Zo beschermt SmartAlarm niet alleen tegen inbraak, maar ook tegen schade door water.So call me maybe?

Bel of mail ons en ontvang persoonlijk advies & tijdelijk extra korting!

Bekijk de contactmogelijkheden
Call me maybe
Basis Alarmpakket

Met twee bewegingssensoren, twee toegangssensoren, een afstandsbediening en bedieningspaneel!

Vanaf €299,95
Top