Nieuws
Woninginbraak
Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in je huis geweest, ze hebben aan je bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kun je er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in je woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn om woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.
Beproefde methoden om in te breken
Inbrekers maken gebruik van een aantal beproefde woninginbraakmethoden.
Deur of raam intrappen
Inbrekers kunnen een deur of raam (gedeeltelijk) intrappen om een woning binnen te komen. Het is lastig om dit soort inbraken te voorkomen. Tip: om dit bij uw woning te voorkomen kunt u uw deur verstevigen met een extra slot op kniehoogte, of een stevigere deur plaatsen. Als u waardevolle spullen uit het zicht opbergt, zal een inbreker minder snel geneigd zijn uw woning uit te kiezen.
Cilinder afbreken
Inbrekers kunnen met een tang de cilinder van het deurslot afbreken en eruit trekken. Zonder cilinder is de deur zó te openen. Tip: om dit bij uw woning te voorkomen raden wij u aan om goedgekeurde sloten met bijbehorend bouwbeslag in uw deuren en ramen te installeren en deze ook consequent te gebruiken. Als u het beslag vervangt, neem dan direct beslag met een voorziening die ook tegen cilindertrekken bestand is.
Deur openen door 'hengelen' via de brievenbus
Inbrekers kunnen het deurslot opentrekken via de brievenbus. Als de voordeur niet op slot zit kan een inbreker, met behulp van bijvoorbeeld een kleerhangertje, de slothaak open trekken. Tip: om dit bij uw woning te voorkomen, kunt u het beste altijd de deur op slot draaien en de sleutel eruit halen. Plaats eventueel een kap over uw brievenbus zodat niemand via de brievenbus binnen kan komen.
Gaatje boren om raam of deur te openen
Inbrekers kunnen een gaatje boren onder het slot van een deur of raam en zo met een ijzerdraad de sleutel omdraaien en/of de raamsluiting openen. Tip: om dit bij uw woning te voorkomen kunt u het beste altijd, nadat u deuren en ramen op slot heeft gedaan, de sleutel uit het slot halen en opbergen.
Babbeltruc
Inbrekers kunnen aanbellen met een smoesje en zo uw huis binnenkomen. Dit heet een babbeltruc. Babbeltrucs worden door zowel keurig uitziende als juist zielig uitziende personen gepleegd. Wees gezond wantrouwig aan de deur! Tip: om dit bij uw woning te voorkomen raden wij u aan onbekende bezoekers altijd naar een identiteitsbewijs te vragen. Doe nooit zomaar open voor onbekenden. Eventueel kunt u een spionnetje (kijkgaatje) in de deur laten maken of een kierstandhouder monteren. U kunt hiermee de deur op een kier houden als u een onbekende bezoeker om een identiteitsbewijs vraagt. Handel zoveel mogelijk bij de deur af en vraag onbekenden niet zomaar binnen.
Insluipen
Inbrekers kunnen binnenkomen via een openstaand raam of een deur die niet op slot was. Tip: om dit bij uw woning te voorkomen, kunt u het beste ramen en deuren altijd dicht en op slot doen. Ook als u maar even weg bent of bijvoorbeeld even naar boven gaat. Laat de sleutels niet in de sloten zitten. Plaats eventueel kierstandhouders als u ramen open wilt laten staan.
Flipperen om de deur te openen
Inbrekers kunnen met een (bank)pasje tussen de deur en het kozijn het slot - de 'dagschoot' – indrukken en openen. Deze manier van inbreken wordt flipperen genoemd. Tip: om dit bij uw woning te voorkomen kunt u het beste altijd de deur op slot draaien en de sleutel eruit halen. Ook kunt u een anti-inbraakstrip op ramen en deuren monteren.
Cilinder uittrekken
Sommige inbrekers maken gebruik van zelfgemaakt of professioneel gereedschap uit de slot- en sleutelbranche. Met dit gereedschap trekken ze de cilinder rechtstandig uit het slot. Dit kunt u voorkomen door cilinders te monteren die tegen dit zogenaamde ‘kerntrekken’ bestand zijn. Ook bestaat er beslag dat tegen kerntrekken is beveiligd.
Openbreken / forceren
Markeren inbrekers huizen met krijttekens?
Het gerucht gaat dat inbrekers markeringstekens op huizen zetten (zogenoemde Bargoense tekens). Daarbij zou elk teken informatie geven over het aanwezig zijn van waardevolle spullen, over de bewoners en/of de beveiliging van het huis. Het is mogelijk dat dit op kleine schaal gebeurt, maar er zijn geen universele tekens vastgesteld, waarmee inbrekers op grote schaal met elkaar communiceren. Signaleert u dergelijke krijttekens op uw huis, dan zijn ze wellicht aangebracht door spelende kinderen, rondhangende jongeren of bijvoorbeeld medewerkers van nutsbedijven. Vertrouwt u het niet, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.
Bron: Politie.nl
Wel of geen alarmsysteem?
Een alarmsysteem kan een zinvolle aanvulling zijn op maatregelen die u al heeft genomen. Soms is het een eis van de verzekeringsmaatschappij vanwege een hoger risico, bijvoorbeeld bij een hoge inboedelwaarde of bijzondere bezittingen. De aanwezigheid van een alarmsysteem, bijvoorbeeld kenbaar gemaakt door een sticker op het raam, schrikt inbrekers vaak af.
Kiest u voor een systeem met doormelding van een alarm naar een Particuliere Alarmcentrale (PAC), kies dan voor een gecertificeerde PAC. Die voldoen aan strenge eisen op het gebied van organisatie, betrouwbaarheid en kwaliteit. De politie reageert alleen op meldingen van inbraken en pogingen die worden doorgegeven door een Particuliere Alarmcentrale of als door een sleutelhouder is vastgesteld dat er daadwerkelijk is ingebroken.
Meer nieuws
- Black Friday 2022
- Abonnementen vanaf 1 april 2022
- Donkere Dagen Offensief
- Bescherm uw bezittingen tijdens de warmere maanden
- Stage IT Servicedesk
- Nationale inbraakpreventie weken 2021
- Inbraakpreventie-tips
- Voorkom lekkages met de draadloze lekkagemelder
- Refer a friend, uitbreiding functionaliteiten afstandsbediening en pilot-project
- Verhaal van een tevreden klant
- Deel je ervaringen met SmartAlarm
- Feestdagen onverminderd populair bij inbrekers
- Je alarmsysteem koppelen met Philips Hue
- Je alarmsysteem koppelen met WhatsApp
- Ben jij voorbereid op criminaliteit?
- Gun je hond wat rust, vertrouw op SmartAlarm
- Zo vaak wordt er in de Hoeksche Waard ingebroken in schuurtjes en garages
- Woninginbraak
- SmartAlarm is volledig vernieuwd
- Onderzoek inbraakcijfers Limburg 2017, per gemeente
- Onderzoek inbraken in Zeeland in 2017
- Onderzoek inbraken Gelderland 2017, per gemeente
- Onderzoek inbraken Overijssel 2017, per gemeente
- Onderzoek inbraakcijfers Friesland 2017, per gemeente
- Inbraakpreventietips van SmartAlarm
- Bekijk op nieuwe site alle inbraken in jouw buurt
- SmartAlarm het slimme alarmsysteem is genomineerd voor de Tweakers awards 15/16.
- SmartAlarm is getest door Appletips
- Voor alle woningen in Nederland moet het verplicht worden dat er een rookmelder is.
So call me maybe?
Bel of mail ons en ontvang persoonlijk advies & tijdelijk extra korting!
Bekijk de contactmogelijkhedenBasis Alarmpakket
Met twee bewegingssensoren, twee toegangssensoren, een afstandsbediening en bedieningspaneel!
Vanaf €299,95