Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis! Kiyoh Klantwaardering 9.2 / 10
Niet goed, geld terug - 60 dagen bedenktijd

Nieuws

Feestdagen onverminderd populair bij inbrekers

Feestdagen zoals kerst, oud en nieuw en Koningsdag blijven populair bij het inbrekers volgens de Risicomonitor Woninginbraken 2020, uitgevoerd door het Verbond van Verzekeraars. Uit claims bij verzekeraars blijkt dat het risico op een inbraak tijdens deze dagen ruim 50 procent hoger ligt dan op  ‘normale’ dagen.

Over 2019 is weliswaar een lichte daling te zien in het aantal claims op de inboedel- en opstalverzekering van particulieren naar aanleiding van een inbraak."Maar de piek tijdens de feestdagen blijft, dat baart ons zorgen", zegt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond.

De jaarlijkse Risicomonitor Woninginbraken toont aan dat het aantal inbraakclaims in de maand december veruit het hoogst is. Met een gemiddelde van 7121 claims in de afgelopen vier jaar steekt dat aantal schril af tegen de 'veiligste' maand juni waarin gemiddeld 4866 claims binnenkomen bij verzekeraars.

Het aantal claims voor woninginbraken daalde vorig jaar met 0,7 procent ten opzichte van 2018. Een mogelijke verklaring voor de dalende trend van inbraken in de afgelopen jaren is dat consumenten zich meer bewust zijn van het inbraakrisico en betere preventiemaatregelen nemen. Ook de politie en gemeenten hebben de laatste jaren meer ingezet op de aanpak van de inbraakproblematiek.

Bekijk ook:

So call me maybe?

Bel of mail ons en ontvang persoonlijk advies & tijdelijk extra korting!

Bekijk de contactmogelijkheden
Call me maybe
Basis Alarmpakket

Met twee bewegingssensoren, twee toegangssensoren, een afstandsbediening en bedieningspaneel!

Vanaf €299,95
Top